Στην εκδήλωση του «Τύπου Κηφισιάς» από τα νήπια του «Πόλκα-Φροέλεν»
Η δήλωση της αρμόδιας αντιδημάρχου, Έλενας Χρονοπούλου, ότι «τέτοιες εκδηλώσεις αξίζουν να φιλοξενούνται στην Ανθοκομική Έκθεση, γιατί την ενισχύουν ως θεσμό» αποτελεί την πιστοποίηση της «μαγείας» που πρόσφεραν τα νήπια του «Πόλκα Φροέλεν» στην εκδήλωση που έκανε ο «Τύπος Κηφισιάς» στο Άλσος, στο πλαίσιο της 70ης Ανθοκομικής Έκθεσης.
Κι αυτό, γιατί οι αισθήσεις... οι Μουσικές... τα Χρώματα... οι χορευτικές Κινήσεις των νηπίων είχαν αντίκρισμα τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν στη «μαγεία της στιγμής» που εντυπωσίασαν τους τυχερούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προχθές (Τετάρτη, 22 Μαϊου) το πρωί στην Ανθοκομική!
Και όλο αυτό που απόλαυσαν δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα απλό «κάλεσμα» στα παιδιά του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής-Νηπιαγωγείου «Πόλκα Φροέλεν» για να γιορτάσουν τα 35 χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας, που είχε ως αποτέλεσμα να συναντηθούν όλες οι αισθήσεις στη σκηνή της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.
Και 35 παιδιά, νήπια και προνήπια, του «Πόλκα-Φροέλεν» μάγεψαν, κυριολεκτικά, μικρούς και μεγάλους, με τα χορευτικά και την υπέροχη ενδυμασία από την «ομάδα μπαλέτου» που έδωσε πνοή στις χορογραφίες της Ελισάβετ Βούλγαρη.
Και το... κέφι άναψε για τα καλά, καθώς στις χορευτικές φιγούρες των μικρών προστέθηκαν κι αυτές των μεγάλων, αμέσως μετά την κοπή της πατροπαράδοτης τούρτας γενεθλίων από την ιδρύτρια του «ΤΚ», Κωνσταντίνας Καραχάλιου, που, κατασυγκινημένη από τη χαρά των μικρών, επισήμανε την πορεία της εφημερίδας στον χρόνο, ευχόμενη και τα νήπια, όταν μεγαλώσουν, να φέρουν τα δικά τους τα παιδιά στην ίδια γιορτής της εφημερίδας.
Η παρουσία ενός μεγάλου ζωγράφου:
Αξίζει, ωστόσο, να επισημάνουμε την παρουσία στην εκδήλωση ενός παγκοσμίας αναγνώρισης Έλληνα ζωγράφου, του Απόστολου Γιαγιάνου, καθώς, με αντίστοιχο αριθμό έργων ζωγραφικής του με λουλούδια, παρουσιάστηκε από τα παιδιά πάνω στη σκηνή της Έκθεσης, αποτυπωμένα, σαν εξώφυλλα, του «Τύπου Κηφισιάς», τα οποία μετά τη γιορτή τα έφεραν για να «στολίσουν» το περίπτερό του.
Μάλιστα, συζητώντας με τον μεγάλο καλλιτέχνη, ο «ΤΚ» είναι σε θέση να πει ότι η «δουλειά» του απεικονίζει την εσωτερική του παρόρμηση σε κάθε τι που βλέπει και αποτυπώνει στον μουσαμά τη συναισθηματική του φόρτιση περισσότερο από την απλή εικόνα που έχει μπροστά του, όπως φαινόταν και από τον πρωτότυπο πίνακα του που «κοσμούσε» τη σκηνή.
Και ο κ. Γιαγιάνος, ήταν τόσο αποκαλυπτικός όσο προσιτός είναι στους πάντες, λέγοντας ότι «έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας, ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να ζήσει από την Τέχνη και θα πρέπει να αρκεστεί στο μεράκι του γι'αυτή. Και το μεράκι δεν βγάζει χρήματα, γιατί δεν πουλάει»!
コメント